Low energy villa

Architectural design of low-energy villa located on steep terrain with a beautiful view of the city. Volume of bedroom is cantilevered towards the slope and provides beautiful views of the city to the fullest extent possible. Virtually all windows are located on the southern façade for maximum energy savings for heating. Ventilation is provided through heat recovery and heating through heat pump. In summer, the openable skylights located at the rear of the house help to ventilate the space.
View of cthe cantilevered bedroom
Front view of two villas side by side
View from the street
Site plan
Scheme of ventilation and cooling
Section
Phase: Architectural study     Design: DJS Architecture   Project date: -     Construction: -    Site: Bratislava, Slovakia
EN  SK
Would you like to get more information? Write us on Facebook, email us or call us on the phone numbers listed below.
DJS Architecture s.r.o., email: office@djsarchitecture.sk, tel.:  +421 (0)948 507 072,   +421 (0)915 060 696