Nízkoenergetická vila

Architektonická štúdia k nízkoenergetickej vile umiestnenej na svahovitom teréne s krásnym výhľadom na mesto. Hmota nočnej časti domu je vykonzolovaná smerom zo svahu a poskytuje v maximálnej možnej miere výhľady na mesto. Prakticky všetky okná sú navrhnuté na južnú fasádu kvôli maximálnym úsporám energie na vykurovanie. Vetranie je zabezpečené cez rekuperátor a vykurovanie cez tepelné čerpadlo. V letnej prevádzke pomáhajú prevetrávať priestor dennej časti aj otváravé svetlíky umiestnené v zadnej časti domu.
Pohľad na vykonzolovanú nočnú časť
Čelný pohľad na dve vily umiestnené vedľa seba
Pohľad z ulice
Situácia
Schéma riešenia vetrania a chladenia
Rez
Typ projektu: Architektonická štúdia     Design: DJS Architecture   Projekt: -     Realizácia: -    Lokalita: Bratislava, Slovensko
EN  SK
zvoľ si jazyk
DJS Architecture s.r.o., email: office@djsarchitecture.sk, tel.:  +421 (0)948 507 072,   +421 (0)915 060 696